Search
Search
Meny
Bilde tatt av Kristina A Hamre

Historisk samling for Næringsforeningene i Norge i Trondheim 22-23.april

25. april 2024 | Skrevet av : Kristina Amalie Hamre
På initiativ fra Det norske handelskammerforbund og med @Næringsforeningen i Trondheimsregionen som fantastisk vertskap ble denne uken historiens første samling for landets næringsforeninger arrangert, med over 170 deltakere fra mer enn 72 ulike næringsforeninger.

Daglig leder for Kirkenes Næringsforening, Kristina Amalie Hamre var selvfølgelig til stede i Trondheim. 
artikkelen fortsetter under annonsen
Bli medlem

 Under konferansen ble det vedtatt å etablere en nasjonal overbygning for næringsforeninger, som får navnet Næringsforeningene i Norge. 

 

Samlingen ga en unik mulighet for networking og læring fra andre foreninger. Gode tips og erfaringer ble delt om hvordan andre foreninger jobber, og det var inspirerende å høre om suksesshistoriene og utfordringene til kollegaer fra hele landet. Kontakter ble knyttet og relasjoner ble styrket, noe som vil være til stor nytte i vårt felles arbeid for å styrke næringslivet og samfunnet vårt.  

 

En spesiell takk til Lars Bjørkli, daglig leder i Hammerfest Næringsforening, som delte sitt engasjerte innlegg om "Det e i nord det skjer" og Trude Nilsen direktør i Tromsø Næringsforening som fortalte om Om:Nord, et satsingsområde på grønn omstilling i Nord-Norge! Deres innsikt og visjon for nordområdene var både inspirerende og tankevekkende. 

 

Næringsforeningene i Norge vil jobbe med næringspolitiske prioriteringer som inkluderer samferdsel, grønn omstilling, strømpriser, skatter og avgifter, eksportpolitikk, kompetanse- og kunnskapsutvikling, samt offentlig privat samarbeid. 

 

I tillegg fikk foreningene i Næringsarena nord, som Kirkenes Næringsforening er medlem av, benyttet anledningen der vi alt var samlet til å ha en uformell samling på søndag for alle oss nord-norske kollegaer. Kollegaer fra Alta næringsforening, Hammerfest næringsforening, Brønnøy næringsforening, Fauske næringsforening, Meløy næringsforening møttes og utvekslet erfaringer. 

 

Dette var en verdifull og minnerik opplevelse, og vi ser frem til å ta med oss lærdommen og inspirasjonen videre i vårt arbeid. 

Nyheter
facebook

SISTE NYTT