Search
Search
Meny
Sydvaranger

Gladnyheter fra medlemmer: Sydvaranger og Sør-Varanger Utvikling

13. mai 2024 | Skrevet av : Kristina Amalie Hamre
De siste ukene har hatt flere glad nyheter for våre medlemmer og for vårt samfunn forøvrig.
artikkelen fortsetter under annonsen
Bli medlem
Mandag for en uke siden ble det kunngjort at Grangex kjøper opp Sydvaranger, og Sydvaranger går nå inn i en ny og spennende fase, med planer om å gjenoppta drift. Grangex ønsker å gjenoppta produksjonen av høykvalitets malm, og å bli en "ledende leverandør til den pågående grønne stål revolusjonen" (pressemelding Sydvaranger, 6.05.24). Dette er ikke bare en seier for Sydvaranger, men også for hele vårt lokale næringsliv. Det forventes at dette oppkjøpet vil skape en rekke positive ringvirkninger for både kommunen og næringslivet vårt; Drift i gruva vil gi lokale ringvirkninger for både underleverandører og andre aktører i kommunen, med både arbeidsplasser, omsetning og et økende behov for kompetanse på tvers av ulike fagområder.


Vårt medlem Sør-Varanger Utvikling har også hatt flere gladnyheter den siste tiden. For litt over en uke siden var evalueringen av omstillingsprogrammet klart, og det konkluderte med at Sør-Varanger Utvikling ikke bare har nådd sine mål, men det blir omtalt som "nyskapende og vellykket". Sør-Varanger Utvikling (SVU) har jobbet for å få flere bedrifter opptatt av omstilling, utvikling og innovasjon, samt nådd målet om skapte og sikrede arbeidsplasser! I tillegg har de også jobbet iherdig med ekstern finansiering og dermed fått inn nesten like mye ekstern finansiering som hva SVU fikk øremerket. Deriblant 2 millioner til Øst-Finnmark kunnskapssenter for kort tid siden, og senest i forrige uke fikk SVU's Kystutviklingssenter tildelt 1 million i finansiering av VR-senter i Kirkenes! Dette er prosjekter og midler som ikke ville kommet til Sør-Varanger om det ikke var for SVU. Dette viser om deres samfunnsengasjement og ståpåvilje!

Vi gleder oss til å følge med videre på suksessene til våre medlemmer, og ønsker Sydvaranger og Sør-Varanger Utvikling lykke til videre med sine prosjekter!

Foto: Sør-Varanger Utvikling og Sydvaranger


Nyheter
facebook

SISTE NYTT